وبسایت «مشیانه» توسط جمعی از فعالان حقوق زنان در شیراز از آبان ماه سال جاری راهاندازی شده است. در بخشِ «درباره مشیانه» که با شعار «دنیایی بسازیم عاری از جهل و نابرابری» به رسانههای جنبش زنان در ایران پیوسته است؛ میخوانیم:
منفرد و مجزا رُستهایم. آرمان بافتهایم و رؤیا ساختهایم. جهانمان را با ذرهذرۀ وجودمان لمس کردهایم و آزرده شدهایم از بیعدالتی و نابرابری. رنجیدهایم از جهلی که پای خودمان و دیگران را بسته و راهمان را مهآلود و دشوار کرده است. از رنج خود بسیارها کشیدهایم و از بغض فروخوردۀ بسیارهای دیگر هم با هر نفسی ذرهای چشیدهایم. حالا اما رسیدهایم به همزمانی و هممکانی خوشیمنی که هویتی تازه زاییده است بهنام «مشیانه». مشیانه یعنی «ما»، یعنی «من»هایی که ایستادگی و حرکتِ به پیش را رمز رهایی از رنجی مشترک میدانند. مشیانه یعنی «شما»، یعنی «تو»هایی که راه میپویند و جهانی تازه میسازند. شانهبهشانه و پابهپای هم میخواهیم «دنیایی بسازیم عاری از جهل و نابرابری». و نوشتن گام اول ما ست، نوشتن از آههای کشدار و رنجآلودۀ هرروزه و دغدغههای بیپایان و اندیشههای پرامید. باشد که بمانیم و بمانید و به روزهای بیاندوهی برسیم که جهانش را خودمان ساخته باشیم بر ستونهایی ویرانناشدنی از برابری و آگاهی.
وبسایت مشیانه شامل بخشهای خاطره، ترجمه، گزارش، مقاله، نقد و معرفی کتاب و فیلم و هنر و ادبیات است. از مطالب اخیر این وبسایت میتوان به خوان هزارگوش مطالبات نوشته سعیده جعفرپور، نگاهی بر کمپین «پیش بهسوی تغییر چهرۀ مردانۀ مجلس» نوشته مریم بهرمن اشاره کرد. همچنین، کتاب «راهنمای فمینیسم برای آقایان»، اثری از مایکل کافمن و مایکل کیمل با ترجمه رزین گوهری و «۳۳ چیز که هر دختری باید دربارهی تاریخ زنان بداند»، گردآوری دست نوشتههای زنان فعال آمریکایی با ترجمه شکیبا شریف پور بهتدریج در این وبسایت منتشر میشود.
وبسایت بیدارزنی راهاندازی این صدای جدیدِ جنبش زنان را تبریک میگوید.
مطالب مشیانه را میتوانید از آدرس زیر دریافت کنید:
کانال تلگرام: